فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال شانزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسعود شریعتی*، محمد هاشمی صفحات 9-38

    زمینه و هدف:

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی مناسب رهبری برای فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی بود. بی توجهی به مقوله سبک های رهبری و ترویج و بکارگیری یک سبک رهبری برای تمام موقعیت ها و ماموریت های پلیس می تواند صدمات جبران ناپذیری را هم به کارکنان و هم به سازمان وارد کند. بنابراین شناخت سبک رهبری حاکم بر محیط اجرایی نیروی انتظامی و تطابق آن با الزامات ماموریتی یکی از نیازهای جدی برنامه ریزی است.

    روش:

    این پژوهش ازنظر پاردایمی جزء پژوهش های تفسیری و کیفی است. مشارکت کنندگان 10 نفر از خبرگان حوزه انتظامی در غرب استان تهران بودند. روش نمونه گیری، گلوله برفی با تاکید بر اشباع نظری بود. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. برای تحلیل و ارایه الگو از روش نظریه داده بنیاد استفاده شد.

    یافته ها:

     با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش، مقوله محوری پژوهش مفهومی به نام الگوی رهبری مرنا معرفی شد. این الگو از رهبری، ترکیبی از رهبری وظیفه گرا (ناظم) و رابطه گرا (مربی) است که به طور همزمان می تواند پیروان خود را هم ازنظر وظایف محول شده و هم ازنظر روابط غیررسمی هدایت و پشتیبانی کند.

    نتایج

    در الگوی رهبری «مرنا»، مدیران همزمان دو جنبه مربیگری و ناظم بودن را تجربه می کنند. به عبارت دیگر، مدیران باید از نقش های تک بعدی به سوی چندبعدی بودن حرکت کنند تا زمینه هدایت اثربخش سازمان های خود را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: رهبری، نیروی انتظامی، سبک رهبری مرنا، رهبری وظیفه گرا (ناظم)، رهبری رابطه گرا (مربی)
  • علی حنفی صفحات 39-67
    زمینه و هدف

    امروزه یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده در پیروزی و شکست نیروهای نظامی در یک صحنه نبرد واقعی، شناخت کامل آب و هوا و تاثیر مولفه های آب و هوایی بر جابه جایی نیروها، پرواز جنگنده ها، حرکت ناوگان دریایی، حمل ونقل تجهیزات سنگین و عملکرد سلاح ها است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، تعیین تقویم زمانی وقوع تنش های حرارتی و برودتی در جهت مدیریت فعالیت های نظامی و انتظامی در استان های جنوب غربی کشور است.

    روش : 

    در این تحقیق به منظور تعیین تقویم زمانی وقوع تنش های حرارتی و برودتی و تاثیر آن ها بر فعالیت نیروهای نظامی و انتظامی در جنوب غرب کشور، از شاخص دمای معادل فیزیولوژیک (PET)، نرم افزار GIS و نیز توزیع احتمال ویبول استفاده شد.

     یافته ها:

     نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که در بیشتر بخش های منطقه جنوب غرب مانند اهواز، آبادان، بستان، بندر ماهشهر و دهلران، طول دوره تنش های گرمایی بیشتر از تنش های سرمایی است. تنش های گرمایی در این مناطق از اوایل اردیبهشت آغاز می شود و تا اواخر مهرماه (به مدت حدود 185 روز) با شدت های مختلف ادامه می یابد. دوره آسایش اقلیمی نیروهای نظامی و انتظامی نیز از اوایل آبان تا اواسط آذر (به مدت 45 روز) و نیز از اوایل اسفند تا اواخر فروردین (به مدت 60 روز) تداوم می یابد. همچنین در بین ایستگاه های منطقه، بیشترین نامطلوبیت دمایی در طول سال با مقادیر 47، 46 و 45 درصد به ترتیب مربوط به ایستگاه های رامهرمز، امیدیه، آبادان و بندر ماهشهر است. و در مقابل، کمترین احتمال وقوع نامطلوبیت دمایی با مقادیر 13 و 14 درصد به ترتیب مربوط به ایستگاه های خرم آباد و بروجرد می باشد.

    نتیجه گیری

    در عملیات نظامی و انتظامی با مشخص شدن تنش های حرارتی و برودتی محیط رزم، می توان با اقداماتی آسایش اقلیمی نیروهای تحت امر را به حد مطلوبی افزایش داد و از استرس دمایی که موجب عدم تمرکز حواس و کاهش فعالیت های رزمی در ماه های سرد تا فوق العاده سرد و همچنین گرم تا خیلی داغ می شود، کاست.

    کلیدواژگان: اقلیم شناسی نظامی، شاخص PET، توزیع ویبول، نامطلوبیت دمایی، جنوب غرب کشور
  • محمد اسدی فرد *، جلال همتی صفحات 69-96
    زمینه و هدف

    استفاده از سلاح گرم، از جمله مسایلی است که علاوه بر ایجاد فضای آکنده از خشم و نفرت، امنیت عمومی را نیز از جنبه های مختلف تهدید می کند. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی عوامل و پیامدهای به کارگیری سلاح غیرمجاز در استان کرمانشاه است.

    روش

    روش پژوهش از نظر ماهیت، کیفی و راهبرد اصلی پژوهش، نظریه داده بنیاد و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه است. جامعه مشارکت کننده، پانزده نفر از خبرگان شامل مدیران و کارشناسان مدیریت امنیتی و انتظامی هستند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. با توجه به اصل اشباع نظری، مصاحبه تا نفر پانزدهم ادامه یافت و درنهایت یافته های به دست آمده از کدگذاری داده های حاصل از مصاحبه ها، بر مبنای الگوی پارادایمی اشتراوس و کوربین بررسی شد.

    یافته ها:

    مدل پارادیمی به دست آمده نشان دهنده آن است که میزان علاقه مندی مردم به استفاده از سلاح به عنوان (مقوله علی) که تحت شرایط جغرافیایی و پایبندی مردم به آداب و رسوم محلی و توسعه نیافتگی شکل می گیرد، در به کارگیری سلاح (مقوله محوری) تاثیر دارد. البته در فرایند استفاده از سلاح غیرمجاز، موضوعات مربوط به اختلافات قومی و طایفه ای و آثار نامطلوب جنگ تحمیلی (مقوله زمینه ای) و وجود خلاهای مرزی و تحرکات گروهک های معاند (شرایط مداخله گر) نیز بر میزان گرایش مردم به استفاده از سلاح تاثیر می گذارند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج پژوهش، می توان با به کارگیری راهبردهای مناسب ارایه شده در بخش راهبردها «مانند ایجاد اشراف اطلاعاتی، هم افزایی دستگاه های امنیتی و انتظامی و اجرای طرح های نوبه ای سلاح و مهمات» بر شرایط مداخله گر غلبه و به نحو مطلوب از شرایط زمینه ای استفاده کرد تا پیامدهای امنیتی نظیر دلهره و اضطراب و جرایم خشن کاهش یابد.

    کلیدواژگان: امنیت، به کارگیری سلاح غیرمجاز، تیراندازی، قاچاق، استان کرمانشاه
  • محمد حکاک، محمدحسین آزادی*، محمد افتخاری صفحات 97-127
    زمینه و هدف

     مسایلی مثل تخریب محیط‌زیست، به حاشیه رانده شدن گروه‌های قابل‌توجهی از اجتماع، تظاهرات علیه سرمایه‌داری و جست وجو برای نوآوری و خلاقیت در بخش دولتی و خصوصی، موجب شده است که بحث در مورد پایداری در دستور کار مشکلات جهانی و سازمانی قرار گیرد. به همین منظور، کمیسیون براتلند در سال 1987 به نیازهای بشر و لزوم توانایی نسل‌های آینده برای تحقق خواسته‌هایشان تاکید ورزید. ازآنجا‌که عوامل زیادی از جمله منابع انسانی در تحلیل پایداری سازمان‌ها نقش دارد، لازم است که سازمان‌ها ارتباط بین پایداری و منابع انسانی را به‌طور گسترده در تمام زیرشاخه‌های مدیریت منابع انسانی گسترش دهند؛ با چنین هدفی، پژوهش حاضر درصدد است مولفه‌های موثر بر پایداری منابع انسانی را در صنایع الکترونیک استان فارس شناسایی و رتبه‌بندی کند.

    روش

     این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی است و از رویکرد فازی در آن استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را 30 نفر از خبرگان صنایع الکترونیک استان فارس تشکیل می‌دهند که بر اساس اصل کفایت نظری و با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. مبنای انتخاب نمونه، اشراف اطلاعاتی و طی‌کردن مسیر شغلی در سازمان مدنظر بود. پژوهش در دو مرحله انجام شد: در مرحله اول، مولفه‌های اولیه موثر بر پیاده‌سازی مدیریت منابع انسانی پایدار شناسایی و به‌وسیله روش دلفی فازی غربالگری شده و مولفه‌هایی، اضافه یا حذف شدند و در مرحله دوم با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله‌مراتبی، مولفه‌های تاییدشده از مرحله اول، رتبه‌بندی شدند.

    یافته‌ ها: 

    درمجموع 20 مولفه موثر بر پایداری منابع انسانی در سه بعد «اجتماعی»، «زیست‌محیطی» و «اقتصادی» به‌دست آمد.

    نتیجه‌ گیری: 

    نتایج حاکی از این بود که از میان ابعاد، بعد «زیست‌محیطی» رتبه بالاتری نسبت به دو بعد «اجتماعی» و «اقتصادی» به دست آورد و این بدان معنی است که مولفه‌های زیست‌محیطی از بیشترین اهمیت برخوردارند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی پایدار، صنعت الکترونیک، تحلیل سلسله مراتبی، دلفی فازی، پایداری
  • اکبر رضا زاده صفحات 129-163
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت کنترل در جلوگیری از انحرافات و افزایش اثربخشی برنامه ها، این تحقیق با هدف ارایه الگوی توسعه فرهنگ خود صیانتی فرماندهان و مدیران ناجا برای پیشگیری از آسیب های شغلی انجام شده است.

    روش :

    این تحقیق با روش آمیخته از نوع اکتشافی (کیفی و کمی) تدوین شده است. در بخش کیفی تحقیق، به منظور گردآوری اطلاعات از روش میدانی با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته و روش کتابخانه ای با ابزار فیش نویسی استفاده شده است. در بخش کمی نیز به منظور گردآوری داده ها از روش میدانی و ابزار پرسش نامه با آلفای کرونباخ 78/0 که نشان دهنده پایایی ابزار می باشد، استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق برای اجرای روش تحلیل تم و مصاحبه شامل خبرگان انتظامی و بازرسی و منابع انسانی در سازمان ناجا است. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل کارشناسان بازرسی، عقیدتی - سیاسی و حفاظت اطلاعات است که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر هستند.

    یافته ها:

    الگوی توسعه خودصیانتی مدیران ناجا برای پیشگیری از آسیب های شغلی از پنج بعد «رشدیافتگی دینی، انقلابی گری، تعهد حرفه ای، ویژگی های شخصیتی و تعهد سازمانی» تشکیل شده که ویژگی های هر یک در مولفه های آن ها نمود یافته است.

    نتیجه گیری:

    با توجه به یافته‏های پژوهش پیشنهاد می شود، فرماندهان و مدیران برای توسعه فرهنگ خود صیانتی در جهت پیشگیری از آسیب های شغلی به ابعاد و مولفه های شناسایی شده در این پژوهش اهتمام ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: خودصیانتی، خودکنترلی، پیشگیری از جرائم کارکنان، تعهد حرفه ای، انقلابی گری
  • داود میرزایی فر *، سعید شریفی رهنمو، سیده صدیقه حیات الغیبی، عباس عزیزی صفحات 165-191
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین راه های کنترل و کاهش آسیب ها و جرایم اجتماعی، ارایه خدمات مشاوره ای بهنگام و همچنین کیفیت سنجی آن است که می تواند در ارتقای سلامت افراد جامعه موثر واقع شود. نیروی انتظامی نیز با راه اندازی مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی، بستر و زمینه پیشگیری از مسایل اجتماعی و ارایه خدمات مذکور را فراهم کرده است. از همین رو پژوهش حاضر، با هدف شناسایی نگرش مراجعان درباره کیفیت ارایه خدمات مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری 11 فرماندهی انتظامی شهرستان همدان انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه هدف، مراجعان دایره مشاوره و مددکاری کلانتری 11 فرماندهی انتظامی شهرستان همدان هستند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری در دسترس، 92 نفر از آن ها برای حجم نمونه تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تی تک نمونه ای، تی مستقل و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که کیفیت ارایه خدمات مشاوره و مددکاری از نظر مراجعان در سطح مطلوبی بوده است؛ همچنین بین نگرش مراجعان برحسب نوع خدمت ارایه شده به آن ها و بین نگرش مراجعان در حل مسایل فردی برحسب وضعیت تاهل آن ها تفاوت وجود دارد؛ اما بین نگرش مراجعان برحسب سن و تحصیلات آن ها و بین نگرش مراجعان در مسایل خانوادگی، مسایل حقوقی و مسایل اجتماعی برحسب وضعیت تاهل آن ها تفاوت وجود ندارد.

    نتیجه گیری: 

    میزان مطلوب بودن یا نبودن کیفیت خدمات مشاوره و مددکاری پلیس، یکی از مهم ترین مولفه های تاثیرگذار بر سلامت اجتماعی شهروندان (مثبت یا منفی) در جامعه امروز است؛ بنابراین، برنامه ریزی دقیق درزمینه برنامه های فوق و افزایش کیفیت در نوع ارایه خدمات مذکور کاملا ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: نگرش، مراجعان، کیفیت ارائه خدمات، مشاوره و مددکاری اجتماعی، امنیت
  • صدیقه سادات هاشمی *، فاطمه تمزار صفحات 193-231
    زمینه و هدف

    دگرگونی های محیط و فناوری، سازمان ها را واداشته تا هر چه بیشتر بر «توانمندی کارکنان» به عنوان ارزشمندترین سرمایه خود تکیه کنند. در چنین وضعیتی، «آموزش کارکنان» به مثابه یک ضرورت انکارناپذیر در کانون توجه مدیران قرار گرفته است. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی نیازهای آموزشی ستادهای شخصی فرماندهان عالی پلیس انجام شده است.

    روش:

    این پژوهش، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را فرماندهان و مدیران عالی پلیس مستقر در ستاد فرماندهی ناجا (جایگاه های 18 و بالاتر) و ستادهای شخصی آن ها تشکیل دادند. پژوهش در دو مرحله کیفی و کمی سازماندهی شد؛ در مرحله کیفی، نیازسنجی آموزشی ستادهای شخصی فرماندهان، علاوه بر رجوع به شرح مشاغل و اسناد سازمانی، از طریق مصاحبه با 13 نفر از خبرگان این حوزه انجام شد. انتخاب این خبرگان به طور هدفمند و براساس دو معیار مشخص به شیوه گلوله برفی انجام شد. داده های کمی پژوهش از نمونه 100 نفری و با کمک پرسش نامه روا (اجماع خبرگان) و پایا (ضریب آلفای کرونباخ 92/0 و 93/0) جمع آوری و با آزمون های تی و فریدمن در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نیازسنجی آموزشی با چهار مبنای علمی، بیست دسته نیاز آموزشی را برای ستادهای شخصی فرماندهان عالی آشکار کرد که پنج دسته آن ها «مهارت های پایه» نام گرفت. دو گروه فرماندهان و ستادهای شخصی آن ها، ضرورت آموزش را یکسان ارزیابی کردند، اما تفاوت هایی در اولویت های آموزشی بین دو گروه وجود داشت؛ درحالی که فرماندهان، تشریفات اداری و شبکه سازی را اولویت می دانستند، ستادهای شخصی، بر سخنوری و مدیریت زمان تاکید داشتند. مهارت های پایه، مهارت ارتباطی و نگرش سیستمی، برای هر دو گروه در اولویت بودند.

    نتیجه گیری:

    با توجه به معناداری تفاوت اولویت نیازهای آموزشی شناسایی شده، می توان این اولویت ها را برای برنامه ریزی آموزشی هدفمند، مبنا قرار داد و از مزایای رفع نیازهای دارای اولویت بهره برد.

    کلیدواژگان: فرمانده، مدیران عالی، ستاد شخصی، آموزش، نیازسنجی، اولویت
|
  • Masoud Shariati *, mohamad hashemi Pages 9-38
    Background and Aim

    The purpose of the present study was to provide a proper leadership model for police commanders and managers. Regardless of leadership styles, promoting and applying a leadership style to all police positions and missions can cause irreparable damage to both staff and the organization. Therefore, understanding the leadership style governing the law enforcement environment and adapting it to mission requirements is one of the serious needs of planning.

    Methodology

    This study is a qualitative and qualitative research. The participants were 10 law enforcement experts in western Tehran province. The sampling method was snowball with emphasis on theoretical saturation. The data collection tool was semi-structured interviews. The basis of the theory of data theory was used to analyze and present the model.

    Results

    According to the results of the study, conceptual research conceptualization was introduced as the Marena Leadership Model. This model of leadership is a combination of task oriented (supervisor) and relational (coach) leadership that can simultaneously guide and support followers in both assigned tasks and informal relationships.

    Results

    In Marena's leadership model, managers experience both aspects of coaching and being a supervisor. In other words, managers need to move from one-dimensional roles to multi-dimensionality in order to provide effective guidance for their organizations.</span>

    Keywords: Leadership, Law Enforcement, Marena leadership style, task oriented leadership (Moderator), Relationship-oriented leadership (coach)
  • Ali Hanafi Pages 39-67
    Background and Aim

    Today, one of the most important determinants in the victory and defeat of military forces in a real battlefield is full knowledge of the weather and the impact of climate components on the movement of forces, flight of fighters, navy movement, heavy equipment transportation and the function of weapons. Therefore, the purpose of this study is to determine the time calendar of occurrence of heat and cold stress in order to manage military and law enforcement activities in the southwestern provinces of the country.

    Methodology

    In this study, in order to determine the time calendar of occurrence of heat and cold stresses and their effect on the activities of military and law enforcement forces in the southwest of the country, physiological equivalent temperature index (PET), GIS software and Weibull probability distribution were used.
     

    Results

    The results showed that in most parts of the southwestern region such as Ahvaz, Abadan, Bostan, Bandar Mahshahr and Dehloran, the duration of heat stress is longer than cold stress. Heat stresses in these areas begin in early May and continue until the end of October (for about 185 days) with varying intensity. The climate comfort period of the military and law enforcement forces lasts from the beginning of November to the middle of December (for 45 days) and also from the beginning of March to the end of April (for 60 days). Also, among the stations in the region, the highest temperature unfavorable during the year with values ​​of 47, 46 and 45% are related to Ramhormoz, Omidieh, Abadan and Bandar Mahshahr stations, respectively. In contrast, the lowest probability of temperature adverse with 13 and 14% values ​​are related to Khorramabad and Boroujerd stations, respectively.

    Conclusion

    In military and law enforcement operations, by determining the thermal and cryogenic </strong>stresses of the combat environment, it is possible to increase the climatic comfort of the subordinate forces to a desirable level, and from temperature stress that causes distraction and reduced combat activities in the cold to extreme months.

    Keywords: Military Climatology, PET Index, Weibull Distribution, Temperature Adverse, Southwest
  • mohammad asadi fard *, jalal hemati Pages 69-96
    Background and Aim

    The use of firearms is one of the issues that in addition to creating an atmosphere full of anger and hatred, also threatens public safety from various aspects. The main purpose of this study is to identify the causes and consequences of the use of illegal weapons in Kermanshah province.

    Method

    The research method is qualitative in nature and the main research strategy is grounded theory and the data collection tool is interview. The participating community consisted of fifteen experts, including managers and security and law enforcement management experts, who were selected by purposive sampling. According to the principle of theoretical saturation, the interview continued until the fifteenth person, and finally the findings obtained from the coding of the data obtained from the interviews were examined based on the paradigm model of Strauss and Corbin.

    Results

    The obtained paradigm model shows that the level of people's interest in using weapons as a (causal category) that is formed under geographical conditions and people's adherence to local customs and underdevelopment, has an effect on the use of weapons (central category). Of course, in the process of using illicit weapons, issues related to ethnic and tribal differences and the adverse effects of imposed war (contextual category) and the existence of border gaps and movements of dissident groups (intervening conditions) also affect the tendency of people to use weapons.

    Conclusion

    Based on the results of the research, it is possible to overcome the intervening conditions and use the contextual conditions in an optimal way by applying the appropriate strategies presented in the strategies section "such as creating intelligence aristocracy, increasing security and law enforcement agencies and implementing new weapons and ammunition plans". Reduce security consequences such as panic and anxiety and violent crime.

    Keywords: Security, Use of Illegal Weapons, shooting, smuggling, Kermanshah province
  • Mohammad Hakkak, mohammadhossein azadi *, mohammad Eftekhari Pages 97-127

    The concept of sustainability was first crystallized in 1987 in a report by the United Nations Commission on Environment and Development (Brandtland Commission), emphasizing the current human needs and the need for future generations to be able to fulfill their aspirations. Issues such as environmental degradation, the marginalization of significant groups in society, anti-capitalist protests, and the search for innovation and creativity in the public and private sectors have put the issue of sustainability on the agenda of global and organizational problems. the organization should be stable and stablish the sustainability dimension, if they want to live in today's variable environment and roam the evolution path. Many factors including HR can be applied to organization's sustainability analysis, so it is necessary that organizations expand connection between sustainability and human resources management subdivisions.with such a purpose, the available reasearch is mindful to recognise and ranking the components that are effective on human resourse sustainability in the Fars province electronic industries. Fundemental descriptive reasearch method with applicable purpose is applied. The statistical society of reasearch is the Fars privince electronical industries reporter's .purposeful sampling method is used for certification and fusion fuzzy Delphi approach was used for data and hierarchical analysis .This way the effective factors in the sustainable human resourse management implimentation were identufied in social, economical and ecologicalservises. For identification ، screening and ranking the components combined approach and hierarchical technique (AHP) were used .the results showed that the environmental dimension was higher than social and economical dimensions and environmental dimension were the most important one.

    Keywords: Human Resource Management, sustainable human resources, hierarchical analysis, Fuzzy delph, Sustainability
  • Akbar Rezazadeh Pages 129-163
    Background and Aim

    Considering the importance of control in preventing deviations and increasing the effectiveness of programs, this study was conducted with the aim of providing a model for the development of self-preservation culture of NAJA commanders and managers to prevent occupational injuries.

    Method

    This research has been conducted via by an exploratory mixed method (qualitative and quantitative). In the qualitative part of the research, in order to collect information, the field method was used using semi-structured interview tools and the library method was used with note taking tools. In the quantitative part, in order to collect data, the field method and a questionnaire tool with Cronbach's alpha of 0.78 were used, which indicates the reliability of the tool. The statistical population of the research for the implementation of the topic analysis and interview method includes law enforcement and inspection experts and human resources in the NAJA. In the quantitative part, the statistical population includes inspection, ideological-political and information protection experts who have a master's degree or higher.

    Results

    The model of self-preservation development of NAJA managers to prevent job injuries consists of five dimensions: "religious development, revolutionaryism, professional commitment, personality traits and organizational commitment", the characteristics of each of which are reflected in their components.

    Conclusion

    According to the findings of the study, it is suggested that commanders and managers pay special attention to the dimensions and components identified in this study to develop a culture of self-protection in order to prevent occupational injuries.

    Keywords: self-preservation, self-control, employee crime prevention, professional commitment, revolutionaryism
  • davuod Mirzaei *, saeid sharifirahnmo, seyde sedige hayatolgibi, Abbas Azizi Pages 165-191
    Background and objective

    One of the most important ways to control and reduce injuries and social crimes is to provide timely counseling services as well as quality assessment that can be effective in promoting the health of the community and the police by setting up counseling and social assistance centers. It has provided the context for the prevention of social issues and the provision of these services. Therefore, the present study was conducted with the aim of identifying the attitudes of clients towards the quality of counseling and social assistance services of 11 police stations in Hamadan.

    Methodology

    This research is a survey in terms of applied purpose and in terms of nature and method. The target population was the clients of the counseling and assistance department of the police station of 11 police commands of Hamadan city in July and August of 1399 (120 people). Using Krejcie and Morgan table and available sampling method, the sample size of 92 people was determined. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Descriptive statistics and one-sample t-test, independent t-test and one-way analysis of variance were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the quality of counseling and assistance services was at a desirable level for clients; There is also a difference between the attitudes of clients according to the type of service provided to them and between the attitudes of clients in solving individual problems according to their marital status; But there is no difference between the attitudes of the clients according to their age and education and between the attitudes of the clients in family issues, legal issues and social issues according to their marital status.

    Keywords: Attitude, Clients, Quality of service, counseling, social work, Security
  • seddighe sadat Hashemi *, fateme tomzar Pages 193-231
    Background and Aim

    Environmental and technological changes have forced organizations to rely more and more on "employee empowerment" as their most valuable asset. In such a situation, "staff training" has become the focus of managers as an undeniable necessity. This study aims to identify and prioritize the training needs of the personal headquarters of senior police commanders.

    Method

    This research is applied study which is conducted via a survey method. The statistical population of the study consisted of the commanders and senior managers of the police stationed at the NAJA headquarters (positions 18 and above) and their personal headquarters. The research was organized in two stages, qualitative and quantitative; In the qualitative stage, the training needs assessment of the commanders' personal staffs, in addition to referring to job descriptions and organizational documents, was conducted through interviews with 13 experts in this field. The selection of these experts was purposeful and based on two specific criteria by snowball method. Quantitative data were collected from a sample of 100 people using a valid (expert consensus) and reliable questionnaire (Cronbach's alpha coefficient 0.92 and 0.93) and analyzed by t-test and Friedman tests in SPSS software.

    Results

    Training needs assessment with four scientific bases revealed twenty categories of training needs for the personal staffs of senior commanders, five of which were named "basic skills". The two groups of commanders and their personal staffs assessed the need for training equally, but there were differences in training priorities between the two groups; While commanders prioritized administrative formalities and networking, personal staffs focused on rhetoric and time management. Basic skills, communication skills and systemic attitude were a priority for both groups.

    Conclusion

    Considering the significant difference in the priority of identified educational needs, these priorities can be used as a basis for purposeful educational planning and take advantage of meeting the needs of priority needs

    Keywords: Commander, Senior managers, personal staff, Training, needs Assessment, priority